Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4057

R. Moldova se transformă în șantier. Vezi harta drumurilor ce urmează a fi reconstruite

21 sep. 2013,, 11:27   Societate
26414 4
Foto : unimedia.info
De la anul viitor, în republică vor demara lucrări de reconstrucție pe un șir de trasee naționale. Ministrul transporturilor și infrastructurii drumurilor, Vasile Botnari, a declarat pentru unimedia.md că în total se preconizează a fi reabilitate și construite peste 300 km de drumuri, relatează NOI.md.

Vasile Botnari a menționat că pentru modernizarea rețelei de drumuri au fost semnate două noi acorduri de finanţare cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) în sumă totală de 300 mil. euro.

Astfel, din primăvara anului viitor urmează a fi reabilitate și construite porțiuni de drum pe traseele Bălţi-Sărăteni, Soroca-Arioneşti, Hînceşti-Leova-Cahul, Ialoveni, Chişinău-Leuşeni, Chişinău-Dubăsari-Poltava, Porumbeni-Cimislia, ocolirea or. Cimişlia, 7 km, ocolirea or. Comrat, drum nou, Chișinău-Ungheni și Bălți-Fălești-Sculeni.

De asemenea, ministrul a subliniat că pînă la sfîrșitul acestui an vor fi încheiate contracte pentru executarea lucrărilor de reabilitare şi construcţie a încă 158 km de drumuri. Este vorba despre traseele Chişinău-Ungheni-Sculeni, ocolirea or. Ungheni, Chişinău-Giurgiuleşti, Hînceşti-Lăpuşna, ocolirea satelor Slobozia Mare, Cîșlița Prut și Giurgiulești și Chişinău-Giurgiuleşti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?