X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

CNTM: Banii alocaţi tineretului sînt cheltuiţi ineficient

20 sep. 2013,, 15:55   Societate
2397 0
Foto: 1tvnet.ru
Sursele financiare destinate tineretului sînt împărţite ineficient de către administraţiile locale şi cele centrale. De această părere este secretarul general al Consiliului Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM), Alex Petrov.

Potrivit Agenţiei "Infotag", secretarul a comunicat la conferinţa de presă care a avut loc vineri că, potrivit evaluării CNTM, "în anii 2011-2012, din suma de 2,5 mil. lei, alocaţi anual pentru tineret şi activităţile acestora, 33% se cheltuie pentru evenimente culturale, 30% - pentru cele sportive şi 37% - pentru necesităţile tinerilor". Preşedintele CNTM, Eduard Mihalaş, a remarcat că, "pentru evenimentele culturale şi sportive întotdeauna se alocă un buget aparte, de aceea nu este clar de ce ar trebui să se cheltuiască sursele financiare destinate tinerilor". "Dacă pentru fiecare localitate se alocă cîte 40 de mii de lei pentru organizarea diferitelor manifestaţii, atunci unui arbitru de fotbal i se oferă 20 de mii de lei şi tot atît rămîne pentru procurarea florilor şi organizarea altor măsuri. Astfel, din lipsă de surse, nu este posibil să fie realizate integral alte proiecte pentru tineri", a spus el.

Mihalaş a amintit că "pînă în anul 2009, în Moldova au existat aproximativ 400 de consilii ale tineretului, aproape în fiecare localitate, care primeau susţinere financiară de la autorităţile locale şi centrale. După 2009 aceste consilii s-au păstrat numai în centrele raionale şi primesc cîte 6 mii de lei pentru organizarea evenimentelor culturale şi diverse proiecte".

Mihalaş speră că "funcţionarii şi deputaţii vor auzi părerea lor şi, la formarea şi distribuirea bugetului, vor ţine cont de necesităţile tineretului, care ştie mai bine de ce activităţi au nevoie şi cît este necesar pentru organizarea lor".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?