X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Iarna 2013 va fi cea mai friguroasă în ultimii 100 de ani

19 sep. 2013,, 03:00   Ştiinţă şi IT
61899 0
Foto: realitatea.ro
Vorbind la modul general și citînd „mai multe servicii meteorologice de autoritate”, presa rusă afirmă că iarna 2013-2014 va fi pentru Europa una dintre cele mai friguroase de la începutul acestui mileniu.
Continuînd in acelasi spirit, publicațiile precizeaza ca, in afara indicilor traditionali, prognozele meteo pentru iarna viitoare au fost calculate pe baza celor mai noi modele climatice. Astfel, specialiștii citați de presa rusă au ajuns la concluzia că iarna siberiană este „anunțată” de scăderea activității solare și de intrarea într-un cliclu climatic similar celui din anii 1950, cînd întreaga perioadă de iarna, neobișnuit de lungă, s-a caracterizat prin temperaturi extrem de coborîte.

Temperaturile scăzute ce vor urma în lunile următoare sînt asociate de viteza aşa-numitului Curent al Golfului. Gulf Stream a scăzut la jumătate în ultimii ani şi, în acest fel, curentul nu va mai compensa aerul rece adus de vînturile arctice. Recent, cîţiva meteorologi declaraseră că Rusia, care a cunoscut recorduri de căldură în această vară, se va confrunta în cîteva saptămîni cu cea mai rece iarnă din ultimii 100 de ani.

Sezonul friguros 2013-2014 va fi marcat de o intensificare a maselor de aer rece din Siberia în Europa centrală si sud-vestică inclusiv în luna februarie, ceea ce înseamnă că iarna se va prelungi pînă la sfîrșitul lunii martie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?