X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Locuitorii Moldovei vor achita on-line pentru servicii publice

18 sep. 2013,, 10:16   Societate
2638 0
Foto : noi.md
Locuitorii Republicii Moldova vor avea ocazia să achite on-line pentru serviciile publice. Acest lucru a devenit posibil odată cu lansarea Serviciului guvernamental de plăţi electronice MPay.

La ceremonia dedicată lansării acestui serviciu, care a avut loc în incinta bibliotecii raionale din Orhei, a participat şi prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, guvernatorul Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu, şi directorul Centrului de guvernare electronică, Stela Mocan.

Mocan a comunicat pentru reporterul Agenţiei "Infotag" că noul serviciu MPay va diminua considerabil nivelul corupţiei şi va oferi cetăţenilor posibilitatea să achite o serie de servicii chiar de la domiciliu.

"Pentru a nu apărea probleme legate de stabilirea identităţii persoanei care efectuează plăţi on-line, acum un an a fost lansată semnătura electronică. De asemenea, plăţile pot fi efectuate prin intermediul cardului bancar sau e-banking. În această bibliotecă sînt echipamentele cele mai moderne şi specialiştii necesari, care sînt gata întotdeauna să ajute şi să arate clienţilor cum pot lucra cu acest sistem", a spus Mocan.

Deocamdată, prin intermediul MPay, cetăţenii pot achita pentru serviciile Cadastru şi Registru, pentru E-Cazier, pentru eliberarea duplicatelor şi actelor de stare civilă.

Prim-ministrul Iurie Leancă a testat sistemul MPay, donînd azilului din satul Mitoc, raionul Orhei, 10 mii de lei.

"Datorită sistemului MPay, în Moldova se va reduce nivelul corupţiei şi, astfel, vom fi mai aproape de Europa. Întrucît aproape toţi au acces la Internet, acest serviciu este disponibil atît pentru cetăţenii aflaţi în ţară, cît şi pentru cei de peste hotare. Cu timpul, vrem să excludem comisioanele şi să adăugăm alte servicii. Astfel ca în 2020 să fie posibilă achitarea tuturor serviciilor chiar de la domiciliu", a spus premierul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?