X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Reformă în sănătate, de sute de milioane de lei

17 sep. 2013,, 15:41   Societate
2440 0
Foto: noi.md
Mihai Moldovanu, şeful Direcţiei sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, împreună cu reprezentanţii instituţiilor medicale municipale, au prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă ”Strategia de reformare și dezvoltare a sistemului municipal de sănătate”, notează NOI.md.

Astfel, potrivit acestei strategii, în următorii 5 ani, în capitală vor apărea 14 centre de sănătate noi. Cît privește instituțiile de acest fel deja existente, atunci acestea vor fi dotate cu utilaj medical modern.

Mihai Moldovanu a menționat că estimările financiare ale acestor reforme sînt de ordinul sutelor de milioane de lei: "Pentru anul viitor am programat deja în proiectul bugetului municipal 50 de milioane de lei pentru reparaţii şi 50 de milioane pentru investiţii în echipament medical. Acești bani pot fi atît din bugetul municipal, cît şi din bugetul CNAM".

Șeful Direcției sănătate a mai precizat că Maternitatea nr. 2 și Spitalul Municipal nr. 4 vor fuziona cu Spitalul Clinic Municipal „Sfîntul Arhanghel Mihail”.

Totodată, printre reformele vizate se numără și cea privind împuternicirea centrelor de sănătate din sectorul Rîşcani cu o autogestiune financiară și managerială.

Menționăm că Strategia de reformare a sistemului municipal de sănătate este prevăzută pentru perioada 2013-2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?