X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4043

COREEA DE NORD a repornit un REACTOR NUCLEAR

12 sep. 2013,, 11:30   Externe
2457 1
Foto: antena3.ro
Regimul de la Phenian a repornit un reactor nuclear de la centrala Yongbyon, unde se produce plutoniu, potrivit anunțului făcut de Institutul americano-coreean din cadrul Universității Johns Hopkins.

Într-o fotografie din satelit, postată pe blogul institutului și datată din 31 august, pot fi văzuți vapori ieșind dintr-o anexă a reactorului, a cărui putere este de cinci megawați.

Potrivit postării cercetătorilor Nick Hansen şi Jeffrey Lewis, pare că nord-coreeni au repornit reactorul, care "este capabil să producă şase kilograme de plutoniu pe an, pe care Phenianul ar putea să îl folosească pentru a-şi spori treptat arsenalul nuclear".

Informațiile publicate de Institutul americano-coreean vin în contextul în care relaţiile internaţionale cu regimul de la Phenian se află într-o uşoară acalmie, după ce aceasta a efectuat al treilea test nuclear în februarie, urmat de ameninţări cu atacuri asupra Statelor Unite.

De altfel, Coreea de Nord a anunţat încă din luna aprilie că intenționează să repornească reactorul nuclear de la Yongbyon, care a fost oprit acum șase ani în cadrul unui acord internaţional susţinut de către Statele Unite.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?