X 
Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

Usatîi comentează cazurile de intoxicare de la ”Golden Nica”

10 sep. 2013,, 18:50   Societate
4004 0
Foto: simpalsmedia.com
Ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, neagă acuzațiile precum că instituția pe care o conduce ar fi permis restaurantului ”Golden Nica” să-și continue activitatea în urma primului val de intoxicări. Declarația a fost făcută acum o oră, după ședința comună a parlamentului și guvernului, transmite NOI.md.

Andrei Usatîi susține că după prima erupție de intoxicări, restaurantul cu pricina a primit în data de 2 septembrie o hotărîre de sistare a activității eliberată de Centrul de Sănătate Publică din mun. Chișinău. ”După aceasta directorul restaurantului a semnat, asumîndu-și responsabilitatea de a înlătura cauzele care au dus la această erupție. Tot dînsul, în data de 6 septembrie s-a adresat repetat la Centrul de Sănătate Publică cu solicitarea de a-și relua activitatea, din cauză că are anumite activități. Serviciul respectiv a refuzat și i-a recomandat să înlăture toate neajunsurile găsite”, a specificat Andrei Ustaîi.

Referîndu-se la acuzațiile șefului Direcției sănătate a Primăriei Chișinău, Mihai Moldovanu, ministrul sănătății le-a calificat drept nefondate. ”Reluarea activității din data de 6 septembrie după prima erupție este una ilegală, admisă în termeni ilegali de către directorul acestui restaurant. Ministerul Sănătății nu are nici o pîrghie să permită sau să interzică unei instituții care furnizează servicii catering să activeze. Aceste competențe sînt delegate de către Centrul de Sănătate Publică. Nu mai știu ce informație deține domnul Moldovanu, dar i-aș recomanda doar să citească regulamentul Ministerului Sănătății, unde este scris foarte clar care sînt competențele Consiliului Municipal, ale Centrului de Sănătate Publică în general”, a declarat Andrei Usatîi.

Amintim că în ultimele săptămîni au avut de suferit de pe urma intoxicărilor la ”Golden Nica” peste 50 de persoane, dintre care una a decedat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?