Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ce cred chișinăuienii despre scumpirea polițelor de asigurare medicală (VIDEO)

10 sep. 2013,, 17:43   Societate
3884 1
Foto: e-stireazilei.ro
Chișinăuienii se arată indignați de o posibilă creștere a prețului polițelor de asigurare medicală. Și destul de puțini sînt dispuși să plătească pentru accesul la servicii de sănătate pe baza asigurărilor obligatorii de asistență medicală. Unele persoane intervievate de NOI.md au spus că salariile lor sînt de două ori mai mici decît costul poliței, de aceea ei nici pînă la eventuala scumpire nu-și pot permite să o cumpere.

"Cu nimic nu mă ajută azi polița de asigurare medicală. Pînă acum nu o cumpăram și, dacă se va scumpi, cu atît mai mult nu o voi cumpăra, pentru că nu am atîția bani", a mărturisit un chișinăuian.

"Am un salariu mai mic de trei mii de lei, iar pentru poliță trebuie să plătesc patru mii. De unde să-i iau?" s-a plîns un alt locuitor al capitalei.

Mai mult decît atît, potrivit orășenilor, în ciuda prezenței poliței, în instituțiile medicale, medicii oricum cer o taxă suplimentară.

"Această poliță este doar pentru aparență. Ea nu trebuie nimănui. Pînă nu le plătești medicilor cel puțin 100 de lei, ei nici nu se uită la tine", a spus o femeie.

"Polița nu acoperă volumul de servicii medicale necesare. E mai ieftin să plătim pentru fiecare vizită la un anumit medic, decît pentru polița medicală", a spus cu fermitate o locuitoare a capitalei.

Guvernul a elaborat un proiect de lege conform căreia de la anul viitor polița de asigurare obligatorie de asistență medicală va deveni mai scumpă. Astfel, 8 % din fondul de salarii lunare vor fi transferate pentru plata poliței de asigurare medicală, iar angajatul și angajatorul vor trebui să plătească 4 % în loc de 3,5 % care sînt în prezent.

Cetățenii care vor decide să-și cumpere poliță vor trebui să plătească mai mult de 4000 de lei, cu aproape 740 de lei mai mult decît în anul curent.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?