X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

Găgăuzia spune NU semnării de către Moldova a Acordului de asociere cu UE

10 sep. 2013,, 17:22   Societate
2952 2
Foto: gagauzinfo.md
În opinia lui Valeri Ianioglo, adjunctului bașcanului Găgăuziei, semnarea Acordului de asociere dintre Moldova şi Uniunea Europeană va duce la deportarea neforţată, economică din ţară atît a locuitorilor autonomiei, cît şi ai celor din toată republica, informează gagauzinfo.md.

Într-un interviu pentru Agenția „Nika-Press”, Ianioglo a criticat dur conducerea Republicii Moldova, care nu a luat în considerare și părerea locuitorilor Găgăuziei atunci cînd și-a anunțat obiectivul aderării la UE. El a mai spus că integrarea țării noastre în Uniunea Europeană nu poate asigura dezvoltarea economică a republicii, iar semnarea Acordului de asociere va duce la incapacitatea autorităţilor de a face faţă problemelor economice.

„Ne exprimăm opinia că ar fi rațional să acordăm o atenție mai mare Uniunii Vamale și Spațiului Euroasiatic. Credem că, în urma semnării acestui document, găgăuzii vor dispărea ca națiune, ei vor fi dispersați printre alte popoare și state”, a adăugat adjunctul bașcanului.

În încheierea interviului, Valeri Ianioglo a mai spus că a venit timpul să fie uitate supărările dintre liderii autonomiei, iar toate eforturile să fie direcționate spre consolidarea împuternicirilor Găgăuziei.

Amintim că, în această toamnă, la Vilnius va avea loc Summitul Parteneriatului Estic, unde Republica Moldova speră să semneze Acordul de asociere cu Uniunea Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?