X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

În şcolile din Moldova a fost introdus obiectul opţional "Educaţia pentru drepturile omului"

10 sep. 2013,, 15:19   Societate
3012 0
Foto : izhlife.ru
În acest an, pedagogii, pentru prima dată, vor preda obiectul "Educaţia pentru drepturile omului"

Potrivit Agenţiei "Infotag", coordonatorul proiectului "Egalitatea începe cu educaţia", Lilia Savciuc, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că acest obiect facultativ se va preda, timp de 4 ani în unele şcoli din 13 raioane ale ţării. În acest timp va fi editat material didactic adiţional şi manuale.

"Educaţia în domeniul drepturilor omului joacă un rol important în viaţa tuturor cetăţenilor. Toţi trebuie să înţeleagă că şcoala reprezintă societatea. Dorim ca copiii, încă de pe băncile şcolii, să ştie nu doar cum trebuie să se comporte pe viitor, dar cum să procedeze, să îşi cunoască şi drepturile", a spus ea.

Potrivit ei, obiectul va fi studiat de două ori pe săptămînă, timp de doi ani. În plus, s-a decis să fie create cluburi de tip "Amnesty", unde copiii vor putea să "aplice în practică ceea ce au învăţat, să elaboreze anumite legi, pentru a învăţa cum să procedeze în diverse situaţii".

"Printre instituţiile de învăţămînt în care se predă cursul s-au înscris cinci gimnazii din Chişinău, cîte unul din Bălţi, Căuşeni, Ungheni, Ştefan Vodă, Floreşti, Făleşti şi Cantemir. Elevii şi cadrele didactice interesate să participe la proiect pot scrie o declaraţie şi frecventa cursul", a declarat Savciuc. Ea a remarcat că "pînă în prezent, aproximativ 450 de elevi au fost instruiţi". Pentru implementarea proiectului Norvegia a alocat aproximativ 60 de mii de euro.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?