Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Localitățile din Moldova pe care ar vrea să le viziteze data viitoare Patriarhul Kiril

9 sep. 2013,, 18:02   Societate
3568 1
Foto: telegrafist.org
Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir, a anunțat în cadrul unui briefing de presă, susținut după plecarea Patriarhului Rusiei, Kiril, care sînt localitățile din Moldova pe care ar vrea să le viziteze întîistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse data viitoare.

Astfel, Preafericitul și-a manifestat dorința de a mearge în Găgăuzia, la Bălți, Ungheni, Edineț și Cahul.

Totodată, Mitropolitul Vladimir a negat orice aluzie la factorul politic în mesajul patriarhului.

„Biserica din Moldova este unită, spre deosebire de situația geopolitică de pe cele două maluri ale Nistrului. Dacă ţara noastră, cu părere de rău, este divizată în cîteva părţi, atunci biserica nu. Eparhia de Tiraspol și Dubăsari se subordonează Mitropoliei Moldovei și asta ne unește. Nu ne deranjează nimic, dacă va vizita alte oraşe și se va adresa către cei de acolo şi nu vedem divergenţe. Împreună formăm Mitropolia întregii Moldove”, a menționat ÎPS Vladimir.

Menționăm că vizita capului Bisericii Ortodoxe Ruse a fost criticată, pentru că a avut loc exact la cîteva zile după vizita vicepremierului rus Dmitri Rogozin, care a făcut mai multe declarații dure privind livrarea gazelor în perioada rece a anului în R.Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?