Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Olanda: Pictură de van Gogh, autentificată

9 sep. 2013,, 17:59   Externe
2700 0
Foto : ntv.ru
Un tablou realizat de van Gogh a fost autentificat de experţii de la Muzeul Vincent van Gogh din Olanda. Este vorba despre “Apus la Montmajour”, descoperită în podul unei case din Norvegia, în anul 1928.

Experţii nu pot data cu exactitate anul în care a fost realizată pictura, însă, într-o scrisoare trimisă de van Gogh fratelui său, Theo, acesta spune că a pictat un apus la Montmajour, pe data de 4 iulie 1888.

Muzeografii spun că autentificarea picturii s-a făcut pe baza literelor, a stilului şi a materialelor utilizate în realizarea lucrării.

Axel Rueger, directorul Muzeului Vincent van Gogh din Amsterdam, a declarat că este o descoperire remarcabilă, care se întîmplă odată în viaţă. Pictura aparţine unui colecţionar particular norvegian şi va fi prezentată publicului pe 24 septembrie.

În anii ‘90, experţii muzeului olandez au crezut că este vorba despre un fals, pictura nefiind semnată. Ulterior, după doi ani de expertize, muzeografii au reuşit să stabilească cu exactitate că este vorba despre un original.

“Apus la Montmajour” este considerată ca avînd dimensiuni mari (93,9centimetri pe 73,3 centimetri) în comparaţie cu lucrările realizate de van Gogh şi a făcut parte din colecţia fratelui artistului, Theo van Gogh. Lucrarea a fost vîndută la licitaţie în anul 1901.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?