Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Patriarhul Kiril: Prin dialog deschis se vor rezolva mai multe probleme, inclusiv cea transnistreană

9 sep. 2013,, 15:41   Societate
2532 1
Foto: telegrafist.org
În urmă cu doar cîteva minute, Patriarhul Kiril al Rusiei a susținut un briefing de presă la Aeroportul Internațional Chișinău.

„Vizita mea în Moldova constituie un eveniment foarte important. În acest mod poți să vezi și să afli mai bine despre problemele cu care se confruntă oamenii. Drept rezultat, poți să-ți formezi o opinie obiectivă”, a declarat înalta față bisericească.

Totodată, patriarhul a adus mulțumiri pentru programul bine organizat al vizitei sale de trei zile în țara noastră, inclusiv în autoproclamata rmn. ”Apreciez dialogul avut atît cu autoritățile de la Chișinău, cît și cu cele de la Tiraspol. Deși există mai multe probleme și greutăți, pînă la urmă, prin rugăciune, se va găsi o rezolvare la toate”, a adăugat Patriarhul Rusiei.

Preafericitul Kiril a mai menționat că problemele și conflictele nu pot fi veșnice, făcînd apel la pace și liniște. ”Este important să respectăm și să înțelegem poziția tuturor părților. Cred că un dialog deschis va deveni un mecanism real de soluționare a mai multor probleme, inclusiv a diferendului transnistrean”, a menționat Patriarhul Kiril în fața jurnaliștilor.

În încheierea discursului său, întîistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a urat poporului moldav și Bisericii Ortodoxe din Moldova prosperitate. ”Nu uitați că cea mai eficientă metodă de a remedia o situație sau alta este rugăciunea”, a încheiat Patriarhul Kiril.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?