X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Mii de moldoveni au fost binecuvîntați de Patriarhul Kiril

9 sep. 2013,, 13:23   Societate
2499 1
Foto: adevarul.ro
Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, a oficiat ieri o slujbă în fața Catedralei Mitropolitane, la care au participat peste 5 mii de oameni. Înaltul ierarh a fost întîmpinat la Arcul de Triumf de conducerea ţării şi de un grup de copii, cu flori în mînă, care i-au urat bun venit. Patriarhul a mers pe un covor de flori, aşternut special pentru el de la Arcul de Triumf pînă la Catedrala "Naşterea Domnului".

După Sfînta Liturghie, patriarhul Kiril a oferit în dar catedralei icoana Maicii Domnului Hodighitria, primită în timpul ultimei sale vizite la Muntele Athos.

În predica sa ținută în fața enoriașilor, capul Bisericii Ortodoxe Ruse a chemat la pace și bună înțelegere, menționînd că nu trebuie să existe conflicte între popor și putere. "Aş vrea ca în viaţa Moldovei, acel pilon spiritual care este format din credinţa profundă a poporului moldav să-şi găsească întruchiparea şi expresia în practica politică. Pentru a stăvili confruntările, conflictele, să păşim împreună spre viitor, pornind de la temelia spirituală comună", a mai spus Patriarhul Kiril.

Preafericitul a binecuvîntat mulțimea și a împărțit oamenilor iconițe.

La slujbă, alături de simpli enoriași, au participat mai mulți oficiali, printre care preşedintele ţării, Nicolae Timofti, premierul Iurie Leancă, şeful legislativului, Igor Corman, precum şi liderul PLDM, Vlad Filat, cel al PCRM, Vladimir Voronin, şi fostul şef al statului, Petru Lucinschi.

Menționăm că Patriarhul Rusiei Kiril se află cu o vizită oficială de trei zile în țara noastră. Astăzi, Preafericirea Sa se va întîlni cu locuitorii din Tiraspol, va vizita mănăstirea din satul Chițcani și Cetatea Tighina. Iar în a doua jumătate a zilei, înainte de plecare în Rusia, va susține un briefing de presă la Aeroportul Internațional Chișinău.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?