Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

O nouă situație de conflict. Tiraspolul a majorat chiria pentru gimnaziul din Corjova

6 sep. 2013,, 16:05   Societate
3103 0
Foto: vesti.md
Gimnaziul din localitatea Corjova este obligat de către autoritățile separatiste să achite lunar chiria pentru spațiu, în sumă de 42 de mii de lei. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi pentru publica.md de către directorul gimnaziului, Constantin Sucitu, transmite NOI.md.

„Anul acesta, administraţia locală a anunţat că, potrivit deciziei administraţiei aşa-numitei rmn, arenda clădirilor trebuie să fie plătită. În bugetul gimnaziului nu au fost plănuite aceste sume. Eu nu pot semna acest contract şi lua răspunderea pe spatele meu”, a specificat Constantin Sucitu.

Şeful Biroului pentru Reintegrare, George Balan, a confirmat spusele directorului de gimnaziu. ”Considerăm solicitarea nefondată. Acest subiect a fost discutat cu reprezentantul politic din Tiraspol şi am decis să nu fie întreprinsă nicio acţiune, pentru a nu înrăutăţi situaţia. La acest subiect au fost informaţi şi partenerii din cadrul procesului de reglementare a conflictului, cei din OSCE, UE şi alţii. Va fi identificată o soluţie, care nu va afecta activitatea acestor şcoli”, a spus Balan.

Anterior, autoritățile din stînga Nistrului au anunțat că taxa de 42 de mii de lei va fi pentru un an.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?