Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Ministrul suedez de Externe: Rusia exercită o presiune "dură" asupra Moldovei

6 sep. 2013,, 10:36   Politică
3350 4
Foto: pinchukfund.org
Ministrul suedez de externe Carl Bildt a declarat că Rusia exercită o presiune dură asupra Republicii Moldova.

"Este evidentă presiunea destul de dură a Rusiei asupra Moldovei pentru a o determina să refuze de parcursul său european", - a scris el pe 4 septembrie în microblogul său de pe Twitter.

Trebuie remarcat faptul că în timpul vizitei pe 2-3 septembrie în Republica Moldova și Transnistria vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat că „parcursul european”, se poate solda pentru Republica Moldova cu "pierderea" Transnistriei, pierderea pieței ruse, probleme în domeniul energeticii și a migrației forței de muncă, atragerea țării în NATO și "umilire" îndelungată în anticamera UE.

De notat faptul că pe 3 septembrie, Bildt în același Twitter a remarcat faptul că, se pare, Armenia sistează negocierile privind încheierea Acordului privind înființarea unei zone aprofundate și cuprinzătoare de liber schimb cu UE și se integrează cu Rusia. Bildt a declarat că decizia Armeniei de a adera la Uniunea Vamală și de a participa la formarea Uniunii Economice Eurasiatice este o turnură de 180 de grade în politica țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?