X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Proiecte de milioane pe agenda CMC. Chirtoacă se spală pe mîini

5 sep. 2013,, 14:16   Societate
3615 1
Foto: inprofunzime.md
Consiliul Municipal Chișinău urmează să examineze astăzi un șir de proiecte de decizii privind privatizarea de zeci de hectare de terenuri în care sînt vizați consilieri municipali și membri ai Partidului Liberal. Unul dintre consilieri este liberalul, Iurie Năstase, care intenționează să privatizeze 9 hectare de teren adiacent unor construcții aflate în proprietatea unor întreprinderi pe care le gestionează, transmite NOI.md.

Primarul general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a recunoscut că trei dintre proiectele de decizie incluse pe agenda ședinței de astăzi a CMC îl vizează pe Iurie Năstase. ”Sînt întreprinderi pe care dînsul le-a privatizat prin anii 2000, înainte să devină consilier municipal. Cît privește terenul aferent, se examinează conform actelor normative în vigoare. Toată lumea știa că dînsul este proprietarul unor asemenea întreprinderi și la un moment dat se va pune problema privatizării terenului aferent. Acum nu se discută nimic altceva decît efectuarea hotarelor terenului unde se află o clădire de mulți ani de zile. Ce legătură are asta cu CMC sau Primăria Chișinău? Dînsul a așteptat ca toți ceilalți 5 ani de zile, chiar dacă este membru PL”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Discuții scandaloase au trezit și unele proiecte de decizie prin care sînt date în arendă spații la prețuri extrem de mici, ca și în cazul fostului comunist și socialist, Piotr Donțov. ”În ce privește chiria, ea este stabilită de lege. De exemplu, Partidul Liberal are de plătit 10 mii lei pe lună și nu 21 mii lei. Dacă se schimbă legea, nici o problemă plătim exact cît spune legea. Noi demult cerem schimbare de legi pentru a putea avea chirii mai mari și respectiv venituri mai mari la buget”, a specificat Dorin Chirtoacă.


Amintim că în dimineața acestei zile, fracțiunea PLDM în cadrul CMC a susținut un briefing de presă manifestîndu-și nemulțumirea față de un șir de proiecte de decizie netransparente incluse cu hurta pe ordinea de zi. În replică, Dorin Chirtoacă a declarat că liberal-democrații prin aceste acțiuni tind să distragă atenția publicului larg privind furtul Băncii de Economii și Aeroportului Internațional Chișinău.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?