X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

Preşedintele judecătoriei din Vulcăneşti riscă să fie cercetat penal

4 sep. 2013,, 12:13   Societate
3148 0
Foto : zi-de-zi.ro
Preşedintele judecătoriei din Vulcăneşti, Corneliu Caşcaval, riscă să fie cercetat penal pentru că a pierdut mai mult de 60 de dosare şi pentru că nu a întocmit hotărîri judecătoreşti pe marginea a 101 dosare. Despre aceasta a comunicat pentru reporterul Agenţiei "Infotag", preşedintele Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), Mihai Poalelungi.

El a remarcat că verificarea activităţii instanţelor de judecată din teritorii are loc de la începutul toamnei. Controlul este efectuat de însuşi preşedintele CSJ de comun cu ministrul Justiţiei, Oleg Efrim.

"În raioane avem 42 de judecătorii şi cinci curţi de apel. Peste tot situaţia este diferită, însă, o situaţia aparte avem la Vulcăneşti, unde preşedintele instanţei nu doar că nu face faţă obligaţiilor sale de administrator, dar şi în calitate de judecător a adunat o mulţime de dosare care nu sînt formulate corespunzător. Pentru un asemenea grad de "profesionalism" trebuie de purtat răspundere. Am cerut procurorului de Vulcăneşti să intenteze un dosar penal pe marginea acestui fapt. Deja avem un precedent, cînd acum cinci ani, din aceeaşi cauză a fost judecat un magistrat de la judecătoria Centru din capitală", a spus el.

În judecătoriile din raioanele Taraclia, Ceadîr-Lunga şi Curtea de Apel din Comrat, situaţia a fost evaluată de Poalelungi "pe nota 8".

"Există mai multe probleme. De exemplu, condiţiile de muncă, salariile, locuinţa. Toate aceste probleme necesită a fi soluţionate", a explicat Poalelungi.

Potrivit lui, în toate instanţele au fost expediate anchete speciale, iar judecătorii trebuie să ofere răspunsurile de rigoare.

În timpul apropiat, preşedintele CSJ şi ministrul Justiţiei vor verifica judecătoriile din raionul Cahul şi Basarabeasca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?