X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

În Comrat se construiește o nouă fermă zootehnică cu investiții de peste 20 milioane de lei

3 sep. 2013,, 13:14   Economie
4582 0
Foto: gagauzinfo.md
În cadrul întreprinderii agricole ”Aidîn” din Comrat va fi construită o nouă fermă zootehnică. Potrivit informației acordate NOI.md de surse din cadrul Comitetului Executiv al Găgăuziei, investițiile în noul obiect vor depăși 20 de milioane de lei. Bașcanul autonomiei, Mihail Formuzal, a efectuat o vizită pe șantierul de construcție împreună cu directorul întreprinderii, Grigorie Morari, care a comunicat că deja au fost aduse 99 de vaci din Olanda.

La prima etapă, se preconizează că ferma va avea 200 de vite cornute mari, iar ulterior numărul acestora va atinge 450 de animale. Condițiile de întreținere a animalelor vor corespunde standardelor moderne. Vacile acestei rase au o productivitate de peste 10 tone de lapte pe an.

Mihail Formuzal a menționat că acțiunile privind restabilirea complexului zootehnic din Găgăuzia reprezintă pași foarte pozitivi din partea mediului de afaceri. Potrivit legislației autonomiei, compania respectivă este scutită de achitarea impozitelor pe o perioadă de 5 ani. După prezentarea documentelor respective, această chestiune va fi examinată la ședința Comitetului Executiv al Găgăuziei. Bașcanul autonomiei a mai precizat că întreprinderile care investesc în sectorul zootehnic pot obține un suport financiar de un milion de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?