X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Milioane de lei ajung în buzunare străine pe contul degradării sistemului de sănătate – declarație

3 sep. 2013,, 12:31   Societate
3273 1
Foto: presstv.ir
În ultimii ani, în sistemul de sănătate naţional, deciziile se iau în favoarea intereselor personale şi nu a pacienţilor. Despre aceasta scrie pe blogul său șeful Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Mihai Moldovanu, transmite NOI.md.

Mihai Moldovanu susține că în ultima perioadă s-a creat o atmosferă de discreditare a sistemului de ocrotire a sănătăţii. ”Sistemul medical este ambianţa în care există diferite interese meschine, iar pacienţii sînt folosiţi pentru atingerea acestor scopuri de către unii demnitari, funcţionari ai sistemului naţional. Nu e de mirare, cînd milioane de lei ajung în buzunare străine pe contul degradării sistemului de sănătate”, a precizat Moldovanu.

Drept exemplu, seful de la Sănătate a menționat alimentarea centralizată a pacienţilor spitalizaţi în staţionare. ”La moment în staţionare, cheltuielile pentru alimentarea pacienţilor variază de la 21-26 lei per pacient pe zi, staţionarele dispunînd de blocuri alimentare proprii. După principiul propus de către Ministerul Sănătăţii, cheltuielile pentru alimentarea pacienţilor vor creşte esenţial. Cît de real este aceasta? Şi mai paradoxal va fi ca să se găsească aceste sume în bugetul de stat şi să fie direcţionate unui agent economic pentru pregătirea şi livrarea pachetelor alimentare”, a specificat Moldovanu.

În context, fostul vicepremier pe probleme sociale a ținut să sublinieze că de fapt motivul alimentării insuficiente a pacientului nu constă în modul de organizare a sistemului de alimentare în spitale, ci în lipsa strictă de surse financiare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?