Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Per Westerberg: Moldova poate semna acordurile cu UE

2 sep. 2013,, 13:06   Politică
4072 2
Foto: obzormd.com
Republica Moldova poate semna acordurile cu Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută, astăzi, de președintele Parlamentului Suediei, Per Westerberg, după întrevederea cu omologul său moldovean, Igor Corman. Oficialul suedez a sosit în Chișinău în legătură cu încheierea Programului de cooperare cu Moldova privind dezvoltarea și consolidarea democrației parlamentare.

Per Westerberg a menționat că va susține semnarea Acordului de asociare și Acordului de liber schimb între Moldova și UE, la summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius. ”Dorim să vedem Moldova parte integrată a Europei, cu comerț liber și regim fără vize. Acest lucru este real în timpul apropiat. Vom face tot posibilul ca Moldova să obțină regim de comerț liber cu UE. Dorim ca ambele acorduri să fie semnate, acest lucru este foarte important atît pentru Moldova, cît și pentru UE. Însă urmează să fie respectate toate condițiile. Aceste acorduri sînt foarte importante și oferă multe oportunități pentru Moldova, îndeosebi în domeniul investițional”, a menționat președintele parlamentului Suediei.

Per Westerberg și-a exprimat speranța că, la anul viitor, o delegație din Moldova va efectua o vizită în Suedia. ”Considerăm că relațiile personale dintre cele două părți sînt extrem de importante pentru atingerea progresului în procesul de reforme din Moldova și integrarea RM într-o colabărare largă cu Europa”, a precizat oficialul suedez.

Igor Corman și Per Westerberg au vorbit, de asemenea, despre posibilitatea organizării la Chișinău a reuniunii cu reprezentanții statelor nordice și celor baltice (Danemarca, Suedia, Finlanda, Norvegia, Islanda, Letonia, Lituania, Estonia).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?