Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

În parcul industrial din Edineț va fi construită o fabrică de conserve, iar investițiile vor atinge 25 de mulioane de euro

30 aug. 2013,, 15:27   Economie
5918 1
Foto : flux.md
Pe teritoriul noului parc industrial de la Edineț va fi construită o fabrică de producere a sucului concentrat din fructe și legume. Proiectul presupune investiții de 25 mil. euro și crearea a cel puțin 1000 de locuri de muncă permanente și sezoniere, transmite NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei, Guvernul a hotărt acordarea titlului de parc industrial întreprinderii „Eco-Garant” SRL. Parcul Industrial ”Edineț” va fi amplasat pe un teren cu suprafața de aproape 18 ha, care prin hotărîrea consiliul local a fost transmis în folosință pe un termen de 30 ani, întreprinderii ”Eco-Garant”.

Potrivit previziunilor economice și financiare, crearea parcului industrial va avea un impact economic pozitiv atît la nivel local, cît şi regional, compania declarîndu-și intenția de a încheia contracte cu 120 de producători autohtoni pentru achiziționarea materiei prime. Potrivit Ministerului Economiei, deschiderea parcurilor industriale în Republica Moldova rezultă din necesităţile economiei naţionale, care, pentru a rezista concurenţei regionale şi globale, urmează să devină una competitivă şi atractivă pentru investiţiile străine şi locale. Acest instrument impulsionează dezvoltarea sectorului industrial al ţării, generînd volume de producţie semnificative în PIB-ul naţional.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?