Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4021

Autoritățile Moldovei ascund fraudele economice de la CFM – declarație (VIDEO)

29 aug. 2013,, 15:01   Societate
6596 0
Foto : noi.md
Activiștii Congresului Civic acuză conducerea de vîrf a țării de comiterea unor infracțiuni penale. În opinia aceștora, oficiali de rang înalt au ascuns cazuri de furt și luare de mită la ÎS ”Calea Ferată din Moldova”.

Reprezentanții Congresului Civic afirmă că, în pofida faptului, că anterior au deconspirat mai multe cazuri de furturi și luarea de mită la această întreprindere și au sezizat organele abilitate, nu au fost întreprinse careva măsuri. Activiștii îi acuză de comiterea fraudelor pe fostul director al CFM, Vitalie Strună, și șeful Departamentului transport de pasageri, Nicolae Buza, care ar fi prejudiciat statul cu 250 de milioane de lei.

”Prețurile pentru ”modernizarea” trenurilor au fost majorate nejustificat aproape de două ori, iar o mare parte din banii destinați acestui proiect au fost furați. Au fost intentate dosare penale, însă, în mod straniu, acestea au fost închise”, a declarat reprezentantul Congresului Civic, Pavel Gavrilov. Potrivit activiștilor, în pofida faptului că în privința lui Strună și Buza au fost intentate cîteva dosare penale, acestor persoane li s-a permis să fugă din țară. ”Considerăm că persoanele implicate în elucidarea acestor cazuri, nemijlocit, conducerea țării, au fost interesate din punct de vedere material ca cei doi să fugă. Noi deținem date că Buza ar fi plătit 400 de mii de euro”, a declarat Gavrilov.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?