Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Un judecător din Străşeni a fost bătut de reclamant pentru că a scos dosarul de pe rol

29 aug. 2013,, 12:54   Societate
3598 0
Foto : realitatea.net
La Străşeni un reclamant a bătut un judecător în propriul lui birou pentru că ultimul a scos dosarul de pe rol.

Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), Mihai Poalelungi, a comunicat că la faţa locului s-au deplasat imediat reprezentanţii Inspecţiei judiciare de pe lîngă Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

"Ei au stabilit că judecătorul, Vasile Rusu, a scos dosarul civil de pe rol în legătură cu faptul că una dintre părţi nu s-a prezentat la şedinţă. Totodată, în conformitate cu legea, dacă reclamantul, din vina căruia s-a întîmplat acest lucru, va demonstra că a lipsit motivat de la şedinţă, dosarul poate fi acceptat din nou spre examinare. Însă acest lucru nu s-a întîmplat. Reclamantul indignat a decis să sară la bătaie la judecător. El a fost reţinut de victimă şi colegii judecătorului", a spus preşedintele CSJ.

Potrivit lui, acesta nu este primul caz de agresiune împotriva unui magistrat.

"Acum o jumătate de an, într-o judecătorie raională a fost bătut un judecător care l-a amendat pe pîrît. Ultimul l-a pîndit pe magistrat şi l-a bătut în stradă. În acest fel el şi-a exprimat dezacordul cu sentinţa pronunţată", a comunicat el.

Preşedintele CSJ este convins că asemenea atitudine faţă de judecători s-a creat în societatea moldovenească pe fundalul retoricii agresive a mai multor politicieni şi surselor media angajate.

"Propaganda îşi face treaba. Învinuirea judecătorilor de toate păcatele lumii duce la faptul că Femida îşi pierde din importanţă. O asemenea atitudine este inadmisibilă şi foarte periculoasă", a subliniat Poalelungi.

O altă cauză a celor întîmplate, ar fi lipsa pazei sigure în instanţele de judecată.

"La intrarea în CSJ nu stă un agent de pază în sensul direct al cuvîntului, ci un paznic. Despre prezenţa pazei în sălile de judecată nici nu mai vorbim. În judecătoriile din raioane lucrurile stau şi mai prost. S-a vorbit mult despre necesitatea de a institui poliţia judecătorească, însă toate acestea rămîn doar la nivel de intenţii", a spus preşedintele CSJ.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?