X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Bașcanul Găgăuziei a discutat la Tiraspol despre ”noua etapă de integrare cu Rusia”

28 aug. 2013,, 18:01   Politică
3816 4
Foto : gospmr.ru
Başcanul UTA Gagauz Yeri, Mihail Formuzal, membru al Guvernului Republicii Moldova, a participat în calitate de expert la audierile privind oportunitatea integrării Transnistriei în Federația Rusă. Audierile la tema ”Rusia și Transnistria: o nouă etapă de integrare economică, socială și umanitară” s-au desfășurat luni, 26 august, la Tiraspol.

În cadrul discuțiilor, pretinsul premier al regiunii transnistrene, Tatiana Turanskaia, a subliniat importanța cursului regiunii spre integrarea euroasiatică. ”Integrarea în spaţiul euroasiatic ar fi cel mai potrivit răspuns al Transnistriei la crizele interne și externe și reprezintă principalul pilon pentru dezvoltarea social-economică a statului nostrum”, a declarat Turanskaia.

Amintim că liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a declarat zilele trecute, în cadrul vizitei din Osetia de Sud, că autoproclamata republică transnistreană va fi recunoscută pe plan internaţional în cel mult un an şi jumătate. ”Cred că într-un an – un an şi jumătate vor fi luate deciziile corespunzătoare. Procesul de integrare dintre Moldova şi România este evident, de aceea părţile implicate în soluţionarea diferendului transnistrean vor trebui să ia deciziile corespunzătoare”, a declarat Evgheni Şevciuk, în cadrul unei conferințe de presă cu liderul Osetiei de Sud, Leonid Tibilov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?