X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Pe şoseaua Sărăteni-Soroca vor fi construite cîteva sensuri giratorii

26 aug. 2013,, 11:00   Societate
3092 0
Foto : noi.md
Pe şoseaua Sărăteni-Soroca vor fi construite trei sensuri giratorii. Proiectul respectiv a fost prezentat de managerul companiei ”Strabag”, care efectuează lucrările de reparaţie a drumului Sărăteni-Soroca. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Iurie Leancă, transmite NOI.md.

Reabilitarea drumului are loc în cadrul Programului „Compact”, care este finanţat de Guvernul SUA.

Astfel, primul sens giratoriu va apărea la intersecţia celor două drumuri naţionale din satul Gura Camencii, raionul Floreşti, unde au avut loc mai multe accidente de circulaţie. Celelalte două vor fi construite la Rogojeni şi la intersecţia Drochia-Otaci, raionul Soroca.

De asemenea, managerul proiectului a informat că a fost adusă tehnică suplimentară, pentru ca muncitorii să reuşească finalizarea lucrărilor de terasament pînă în iarnă, iar pînă în vara anului 2014, şoseaua să fie dată în exploatare.

Premierul Iurie Leancă a salutat ideea, declarînd că sensurile giratorii îi vor face pe şoferi să reducă viteza atunci cînd se apropie de ele. „Sper foarte mult că Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor va aplica acest sistem şi în alte zone ale ţării”, a mai spus șeful Executivului.

Proiectul prevede reabilitarea traseului naţional M2, de la intersecţia Sărăteni spre raionul Soroca pînă la intersecţia Drochia, pe o lungime de 93 de kilometri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?