X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

CNP: Proiectele suplimentare de pe ordinea de zi a Guvernului ascund în spate acte de corupție

24 aug. 2013,, 12:30   Societate
2558 1
Foto : forum.md
Consiliul Național de Participare (CNP) se arată indignat de practica Guvernului de a include în ultimul moment pe ordinea de zi a ședinței Cabinetului de Miniștri chestiuni suplimentare. Anunțul a fost făcut recent, în cadrul unei conferințe de presă, transmite NOI.md.

Președintele CNP, Sergiu Ostaf a subliniat că actualul Executiv duce lipsă de oameni cu capacități. ”Cu siguranță sînt și probleme urgente, dar cheltuielile pentru participarea echipei R. Moldova la Jocurile Olimpice din 2014 nu face parte din măsurile de urgență pentru că este un joc planificat cu cîțiva ani înainte. Credem că există influență politică asupra unor decizii pentru a fi scăpate de supravegherea publicului”, a precizat Sergiu Ostaf.

În context, vicepreședintele CNP, Antonița Fonari a menționat pentru NOI.md că de obicei, chestiunile suplimentare de pe ordinea de zi a ședinței Guvernului vizează îndeosebi proiecte de legi privind alocări de bani și transmitere de terenuri. ”În felul acesta, miniștrii lasă loc de acte de corupție pentru că nimeni nu reușește să analizeze aceste proiecte de legi. În așa mod este promovată corupția, iar pe de altă parte, este afectată imaginea Guvernului”, a subliniat Antonița Fonari.

Din săptămîna curentă, CNP urmează să organizeze conferințe de presă săptămînal, cu cîteva ore înainte de a fi începuta ședința Guvernului, pentru a comunica publicului larg despre toate inechitățile depistate în proiectele de legi incluse pe ordinea de zi pentru examinare și aprobare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?