X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4049

Climatologii au numit o nouă dată pentru sfîrșitul lumii: toate orașele vor fi inundate

22 aug. 2013,, 12:10   Ştiinţă şi IT
11679 0
Foto: topnews.ru
Oamenii de știință au prezis că în cîteva decenii, oceanele vor inunda toate orașele, controlul lumii va fi preluat de meduze și vor muri cel puțin 100 de milioane de oameni.

Nivelul apei în oceane pînă în 2100 va crește cu mai mult de un metru, potrivit unui nou raport al Grupului interguvernamental privind schimbările climatice. Cercetătorii au observat că acest lucru va duce la încălzirea globală, care se presupune a fi rezultatul activităților umane distructive. Deteriorarea situației durează mai mult de un deceniu.

Climatologii au avertizat că pentru a schimba situația, e nevoie urgentă de a reduce emisiile de ardere a combustibililor fosili în atmosferă.

Anterior, biologii marini au prezentat viziunea lor asupra situației cu încălzirea globală, spunînd că în oceane ca urmare a activității umane continuă să scadă numărul de pești, dar populația meduzelor este în creștere într-un ritm record. Acest lucru este influențat și de construcția în masă de recife artificiale care protejează plajele de furtuni.

La rîndul său, experții de la Institutul German pentru cercetări polare și marine a constatat ca fundul Oceanului Arctic este literalmente transformat într-un cimitir de deșeuri fiind complet poluat cu deșeuri din plastic și de alt gen. Situația este extrem de dăunătoare pentru ecosferă.

Încălzirea globală amenință și oamenii. Potrivit organizației umanitare DARA, pînă în 2030 aceasta va fi cauza decesului a mai mult de 100 de milioane de oameni și de reducere a PIB-ului global cu 3,2%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?