Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

13 ani a activat gruparea criminală în capitală, „specializîndu-se” pe deposedarea persoanelor vulnerabile de apartamente

21 aug. 2013,, 10:18   Societate
6095 1
Foto: noi.md
Au activat 13 ani în capitală, prin escrocherie însuşindu-şi 18 apartamente, iar majoritatea victimelor lor au decedat în circumstanţe dubioase sau au dispărut fără urmă.

Potrivit organelor de drept, persoanele implicate în gruparea criminală au vîrste cuprinse între 30 - 48 de ani şi sînt locuitori ai capitalei.

Poliţia a stabilit că în perioada anilor 2000 - 2013, capul grupării, un bărbat de 48 ani, prin cîrdăşie cu soţia şi cu ajutorul complicilor, prin înşelăciune şi abuz de încredere, inclusiv sub pretextul punerii la evidenţă, întreţinere a acestora, au încheiat acte juridice, în rezultatul cărora, au intrat în proprietatea a peste 18 apartamente şi o casă la parter din municipiul Chişinău. În urma acestei fărădelegi, suspecţii au cauzat victimelor daune materiale în proporţii deosebit de mari. Mai mult, poliţia a stabilit că după ce victimele erau deposedate de imobil, dispăreau fără urmă sau decedau în circumstanţe dubioase.

Principalul suspect pentru a avea acces la informaţii despre persoanele vulnerabile s-a angajat în calitate de felcer la un spital din capitală. Totodată, suspectul avea acces şi la diferite medicamente care se eliberează doar în baza reţetelor, administrarea acestora în supradoză cauzînd pacienţilor dureri de cap, ameţeli, convulsii, somnolenţă, stare semiconştientă, confuzie, dezorientare, însoţită de pierderea de memorie, psihoză, tentative de sinucidere, tulburări de personalitate, iritabilitate, agresivitate, pareze, convulsii clonice sau comă.

S-a stabilit că 4 victime au decedat în circumstanţe suspecte, 2 persoane sînt date dispărute fără veste, o bătrînă, tot victimă a escrocilor se ascunde la rude, pentru a fi protejată de acţiunile suspecţilor, iar o altă persoană, a fost depistată de către poliţie, ducînd un trai în condiţii inumane, aflîndu-se sub influenţa medicamentelor. Victima a fost supusă unui control medical.

În cadrul percheziţiei efectuate în apartamentul principalelor suspecţi au fost depistate: cărţi de imobil şi contracte care atestă vînzarea-cumpărarea mai multor imobile în municipiul Chişinău, certificate de deces ale persoanelor, contracte de donaţie ale apartamentelor din numele unor cetăţeni pe numele suspecţilor şi peste 390 de mii de lei.

Concomitent, au fost efectuate percheziţii la oficiile mai multor notari privaţi din municipiul Chişinău, de unde au fost ridicate mai multe registre notariale, contracte de vînzare-cumpărare a imobilelor, procuri, documente care atestă înregistrarea imobilelor pe numele membrilor grupării criminale.

La moment, pe cauza penală au fost identificate 2 persoane în calitate de învinuiţi, acestea aflîndu-se în arest pentru 30 de zile şi 3 persoane în calitate de bănuiţi. Dacă le va fi demonstrată vinovăţia, suspecţii riscă să stea în următorii 8 - 15 ani după gratii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?