Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Un avocat consideră că viceministrul muncii, Ruxanda Glavan, ocupă ilegal două funcţii de stat şi conduce o firmă privată

14 aug. 2013,, 11:45   Societate
13419 10
Foto: timpul.md
Viceministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ruxanda Glavan, ocupă ilegal două funcţii – de viceministru şi de administrator al Policlinicii Nr.1 din Chişinău. Totodată, ea conduce firma farmaceutică privată GLAVIRUX, - susține avocata Ana Ursachi.

Ea a explicat pentru Agenţia "Infotag" că, la ora actuală, apără în instanţă interesele cetăţeanului Gheorghe Strîmbei.

"Strîmbei, cu microbuzul său propriu "Mersedes-313", transporta doritori la Moscova. Aproximativ un an în urmă, el a fost abordat de Glavan, care i-a propus să transporte utilaje medicale contra plată – aparate de măsurat glicemia. Strîmbei a fost asigurat că marfa va fi însoţită de documentele corespunzătoare şi că este ajutor umanitar livrat pentru un spital din Moscova", a explicat Ursachi.

Potrivit lui Strîmbei, de opt ori a trecut uşor peste patru posturi vamale din trei ţări – Moldova, Ucraina şi Rusia.

"La fiecare dintre acestea achitam mită de la $100 şi nimeni nu se interesa de ceea ce am în portbagaj. Însă, acum un an, la punctul de trecere "Mirnoe" din Ucraina, un vameş a depistat cutiile cu teste. De regulă, numărul acestora, într-un singur tur, era de la 500 la 1000 de unităţi. Atunci, numărul lor era de 920. Marfa a fost calificată ca fiind de contrabandă și fost sechestrată, la fel şi automobilul", a spus Strîmbei.

S-a constatat că utilajele nu erau ajutoare umanitare, ci pur şi simplu se comercializau angro printr-un magazin din Moscova, a explicat Ursachi.

"Glavan i-a spus lui Strîmbei că un aparat costa 15 lei, însă în Ucraina şi Rusia costul acestora este de $13-15 pentru o unitate. În plus, luînd legătura cu reprezentanţii policlinicii pentru care se făceau, chipurile, aceste donaţii, s-a constatat că nimic nu a parvenit de la firma moldovenească GLAVIRUX şi nici nimeni nu ştia despre acest lucru", a spus Ursachi.

La ora actuală, microbuzul lui Strîmbei, în valoare de 16 mii de euro, este confiscat şi se află în parcarea punctului vamal "Mirnoe". Strîmbei a încercat să găsească limbaj comun cu viceministrul muncii şi cu antreprenorul Ruxanda Glavan, însă aceasta i-a recomandat să-şi rezolve de sine stătător problemele, exprimîndu-şi disponibilitatea să-i ofere ajutor doar în condiţiile în care îi vor fi returnate preparatele medicale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?