Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4051

Ministerul Agriculturii consideră că Moldova are nevoie de reformarea sistemului de învăţămînt

14 aug. 2013,, 10:49   Societate
2086 0
Foto: marmara.edu
Moldova are nevoie de reformarea sistemului de învăţămînt. De această părere este viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Viorel Guţu.

Potrivit Agenţiei "Infotag", marţi, în cadrul discuţiilor publice pe marginea Strategiei de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural, el şi-a motivat poziţia prin faptul că studenţilor din Moldova aproape că "le lipseşte baza de cunoştinţe tehnologice şi ei nu sînt în stare să susţină şi să dezvolte businessul agricol".

"Nivelul de cunoştinţe al tinerilor noştri este foarte scăzut, nu doar în comparaţie cu statele înalt dezvoltate, ci chiar şi în comparaţie cu ţările vecine. Nu avem absolvenţi ai universităţilor, colegiilor şi şcolilor profesionale cu profil agrar, care să fie solicitaţi în businessul agricol", consideră viceministrul.

Potrivit lui, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare a iniţiat implementarea noilor tehnologii de prelucrare a pămîntului, însă ele sînt tergiversate "din cauza insuficienţei de specialişti în acest domeniu".

"Absolvenţii noştri trebuie să înţeleagă că, odată ce primesc diploma Universităţii Agrare sau a colegiului, ei trebuie să implementeze noi tehnologii în businessul agricol", a remarcat funcţionarul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?