X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Copiii moldovenilor din Portugalia l-au desenat pe Guguță (VIDEO)

13 aug. 2013,, 14:40   Societate
9420 2
Foto: inprofunzime.md
Douăzeci de copii din diaspora moldovenească din Portugalia au realizat aproape 30 de lucrări inspirate din lectura cărților lui Spiridon Vangheli. Expoziția a fost inaugurată astăzi la biblioteca pentru copii ”Ion Creangă” din capitală. Micuții au desenat cușma lui Guguță, copilăria, satul moldovenesc și natura.

”Această expoziție este o expresie a potențialului de creație foarte bogat, de care dispune diaspora moldovenească din Portugalia”, a declarat Valeriu Turea, ambasadorul Moldovei în Portugalia.

Prezent la eveniment, scriitorul Spiridon Vangheli a spus că apreciază munca copiilor. ”În aceste lucrări se vede un dor de casă, un dor de căciulă, dacă vreți, pentru că aici sînt multe căciuli. Un copil din Portugalia îmi scrie: ”Tu ești un grande amigo” – atît. El mai mult nu știe. Dar ce să facem? Acceptăm realitatea așa cum este”.

La expoziție s-au adunat mai mulți mici cititori ai lui Vangheli. O fetiță a spus că e mîndră de creația scriitorului. ”Eu sînt o mare fană a lui Guguță. Citesc cărțile lui Spiridon Vangheli încă din clasa întîi. Astăzi aș vrea să îl întreb pe scriitor unde și-a găsit el inspirația”.

”Omagiindu-l pe Spiridon Vangheli, omagiem literatura pentru copii, pentru că Vangheli este cel mai tirajat scriitor, printre contemporani. Avem copii din diaspora noastră în Portugalia, care nu au fost niciodată în țară, dar care l-au citit pe Vangheli, ei nici nu știu ce e aceasta o căciulă, dar atît de frumos au scris mesaje pentru autor!”, a declarat directorul bibliotecii ”Ion Creangă”, Claudia Balaban.

Picturile au fost realizate grație Centrului ”Trei Culori”, din Portugalia. Prin intermediul acestuia, lucrările au fost aduse în Moldova. Expoziția a fost organizată în cadrului anului 2013 – anul lui Spiridon Vangheli.

Scriitorul muncește acum la o nouă carte – ”Eu sunt Guguță”.



0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?