X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Cetățenii Moldovei vor putea verifica legalitatea operațiunilor valutare la punctele de schimb

12 aug. 2013,, 11:45   Economie
3733 0
Foto: noi.md
Serviciul Fiscal de Stat a implementat un nou serviciu electronic pentru contribuabili: „Verificarea bonului de casă emis de unităţile de schimb valutar”. Potrivit unui comunicat emis de Serviciul Fiscal de Stat, acest serviciu este accesibil pe portalul serviciilor fiscale electronice servicii.fisc.md și are ca scop informarea cetățenilor despre legalitatea operațiunilor de vînzare-cumpărare a valutei străine.

Serviciul presupune verificarea în regim online a informaţiei din bonul de casă, stabilind dacă această informaţie, la rîndul ei, a fost transmisă prin intermediul Sistemului Informaţional al Serviciului Fiscal de Stat şi dacă corespunde cu datele din bonul de casă deţinut de către beneficiar. Datele din bonul de casă care urmează a fi introduse sînt înserate cu roşu pe mostrele afişate: numărul de înregistrare a maşinii de casă şi control la organul fiscal de stat; suma totală a bonului fiscal; numărul bonului fiscal;
data emiterii bonului fiscal.

După introducerea informaţiei solicitate, contribuablii pot accesa butonul “Verificare”, care prelucrează şi verifică datele indicate cu cele existente în baza de date. La această etapă se pot înregistra 2 situaţii:

- bonul de casă a fost găsit, iar datele acestuia coincid cu cele de pe bonul consumatorului;

- bonul de casă nu a fost găsit. În acest caz, prin intermediul poştei electronice Serviciului Fiscal de Stat i se expediază un mesaj pentru verificarea suplimentară a datelor din bonul fiscal indicat, iar pentru utilizator se va afişa un mesaj pe ecran cu următorul conţinut: “Bonul cu aceste date nu există în sistem. Vă rugăm să reveniţi mai tîrziu, datele din sistem sînt actualizate timp de 3 ore de la eliberarea bonului de casă. În cazul în care doriţi să reclamaţi necorespunderea datelor, accesaţi butonul “Reclamaţie”. Reclamaţia către Serviciul Fiscal de Stat poate fi depusă de către consumator în regim online. Astfel, accesînd butonul nominalizat se deschide o interfaţă ce conţine cîteva spaţii libere, care trebuie de completat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?