Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Grădina Zoologică va fi extinsă cu 14 hectare şi renovată capital

22 dec. 2017,, 18:15   Capitala
3823 1

Grădina Zoologică va fi extinsă şi renovată capital. Cel puţin asta prevede un plan elaborat de administraţie, care urmează să fie discutat la Consiliul Municipal. Pentru ca ideile să devină realitate este nevoie de cel puţin cinci milioane de euro.

În prezent, Grădina Zoologică are 10 hectare, iar administraţia vrea să o mărească pe încă 14. Potrivit directorului Alexei Hanţaniuc, practic toate adăposturile pentru animale, păsări şi reptile vor fi demolate. Mai mult decît atît, pe terenul nou vor fi construite cuşti pentru animale exotice.

"Grădina zoologică nouă o să aibă apă autonomă, curată. Noi şi acum avem posibilităţi aproape gratuite să aducem mai multe animale - hipopotami, girafe, dar nu avem condiţii pentru a le întreţine", a spus directorul grădinii zoologice, Alexei Hanțațuc.

Pentru ca planurile să devină realitate este nevoie de cîteva milioane de euro. Potrivit administraţiei, dacă vor găsi resurse financiare suficiente, lucrările de renovare vor dura trei ani. Totuşi, ei nu sînt în căutare de un investitor.

"Cel mai responsabil şi serios investitor este statul", a spus directorul grădinii zoologice, Alexei Hanțațuc.

Angajaţii grădinii zoologice spun că deja nu mai au loc pentru a adăposti animalele, iar cuştile pe care le au sînt prea mici.

Anual, grădina zoologică este vizitată de peste 270 de mii de oameni, iar profitul anual este de circa cinci milioane de lei. La expoziţii sînt expuse peste 180 de specii de animale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?