X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Peste 80 de mii de semnături pentru alegerea președintelui țării prin vot direct de către popor

8 aug. 2013,, 11:33   Societate
3241 0
Foto: segodnya.ua
Partidul Popular din Republica Moldova a reușit să colecteze pînă în prezent peste 80 de mii de semnături pentru modificarea Constituției și alegerea președintelui țării prin vot direct de către popor. Acțiunea se înscrie în agenda de lucru a campaniei cu genericul ”Tu alegi președintele țării”, lansată în luna mai curent, transmite NOI.md.

Pînă la moment, membrii PPRM au mers în peste 250 localități din țară. De asemenea, organizația de tineret a partidului a mers din ușă în ușă în cartierele din capitala țării. Astfel au fost colectate peste 80 mii semnături de pe întreg teritoriul R. Moldova.

Alegerea preşedintelui ţării de către popor reprezintă un punct important în programul PPRM. ”Vrem să reparăm o greşeală pe care clasa politică a comis-o conştient pentru a ieşi de sub controlul cetăţenilor şi pentru a-şi supune lor, partidelor de la guvernare, una dintre cele mai importante instituţii ale statului – Preşedinţia”, se menționează într-o declarație a partidului.

Campania de colectare a semnăturilor “Tu alegi președintele țării” a fost lansată pentru o perioadă nedeterminată. Prin această acțiune, membrii PPRM își propun să sensibilizeze Parlamentul cu privire la necesitatea modificării articolului 78 din Constituția R. Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?