Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Problemele romilor în vizorul statului. Ce soluție au găsit autoritățile

6 aug. 2013,, 14:29   Societate
2791 0
Foto: discriminare.md
În peste patruzeci de localități din R. Moldova preponderent populate de romi va fi instituită funcția de mediator comunitar. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, în cadrul unei ședințe de lucru a Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, relatează NOI.md.

Ministrul Valentina Buliga a menționat că noul serviciu are menirea de a integra plenar populația de etnie romă în viața socială. În opinia acesteia, mediatorul comunitar trebuie să devină veriga care va asigura intermedierea și îmbunătățirea comunicării dintre beneficiari și prestatorii de servicii publice. ”Ne dorim ca cetățeanul de etnie romă să fie privit prin prisma normei legale, să nu fie discriminat, să se simtă protejat și apărat de stat și de lege”, a specificat Valentina Buliga.

Astfel, mediatorul comunitar va contribui la identificarea beneficiarilor pentru a-i ajuta să depășească perioada de dificultate. Conform cadrului legal, mediatorul comunitar activează în echipă cu personalul administrației publice locale de nivelul întîi din domeniul asistenței sociale, polițistul de sector, pedagogi, lucrători medicali și asociațiile obștești din teritoriu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?