X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Atenție! 4 cele mai răspîndite cazuri de fraudă prin SMS

5 aug. 2013,, 15:29   Societate
4830 0
Foto: protrud-pmr.info
Poliția anunță că în această vară se înregistrează un val fără precedent de cazuri de înșelăciune prin SMS. Escrocii folosesc trucuri bine cunoscute, dar numărul celor înșelați nu scade. Am ales 4 dintre cele mai răspîndite cazuri de fraudă prin SMS.

1. "O rudă are necazuri"

SMS de tipul "Mamă, am pierdut telefonul, scriu de pe telefonul prietenului, reîncarcă contul, nu te pot apela" au primit mulți. E bine dacă în acel moment copii vă erau alături, sau sms-ul venea celor care nu au copii. Uneori, ne dăm seama să apelăm copilul pentru a verifica informațiile. În caz contrar, banii trimiși deveneau prada escrocilor.

O formă mai dură a acestei metode, cu un mesaj despre acciden poate veni sub formă de SMS, ci ca apel telefonic. Cuvîntul "accident" afectează puternic rudele, care nu mai analizează vocea apelantului.

O altă opțiune - "am ajuns la poliție." Aici vine rugămintrea nu de a reîncărca contul ci de a transmite banii pentru "rezolvarea situației" unei anumite persoane.

2. "Premiul"

Primiți un SMS cu mesajul că numărul dvs. a cîștigat un premiu la o loterie a operatorului. Și pentru a obține premiul, trebuie să transferați o anumită sumă sub formă de taxe, sau să trimiteți un SMS la numărul specificat, sau să cumpărați o cartelă de reîncărcare și să anunțați datele ei.

3. "Spam"

Prin SMS vi se poate cere să vă dezabonați de la spam sau oricare alt serviciu pentru care nici nu ați subscris vreodată. Trebuie doar să trimiteți un "SMS gratuit la numărul..."

4. "Întoarce banii!"

Totul pare foarte convingător: în primul rînd, veți primi un SMS privind transferul de bani. Iar apoi vă apelează o persoană care ar fi "comis o greșeală în cifre" și accidental v-a transferat banii. El vă roagă să faceți transferul invers. Dar, de fapt, transferul de SMS a fost un fals.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?