X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Un robot s-a urcat la volan și a dus flacăra olimpică (VIDEO)

13 dec. 2017,, 17:30   Ştiinţă şi IT
2904 0

Organizatorii Jocurilor Olimpice de iarna Pyeongchang 2018, în dorinta de a demonstra extraordinarele progrese ale tehnicii din Coreea de Sud, au inclus printre purtatorii Torței Olimpice, în ultima etapă a călătoriei sale spre Pyeongchang, un robot, numit Hubo.

Creat la Institutul Coreean de Stiinta si Tehnologie din Daejon, Hubo are o inaltime de 120 de centimetri si un pas maxim de 35 cm si este capabil de 65 de pasi pe minut. Hubo a preluat Torta Olimpica de la profesorul Dennis Hong, directorul fondator al Laboratorului de Robotica si Mecanisme al UCLA din Los Angeles.

Hubo poseda degete care se pot misca individual si, demonstrativ ca parte a unui scenariu de urgenta, a taiata o gaura printr-un perete de caramida o performanta de mare dificultate. Robotii vor fi folositi la Pyeongchang 2018 in mai multe domenii, asistenta pentru spectatori, servicii de traducere, relatii cu mass-media, asistenta in competitia sportiva, atentie acordata delegatiilor si sanatate si tehnologie.

Dupa ce "a alergat", Hubo a predat Flacara doctorului Oh Jun Ho, cel care a coordonat echipa de inginerie mecanica care a dezvoltat robotul in 2004.

"Prin participarea robotului la Stafeta Tortei, am putut arata oamenilor cat de departe a ajuns industria robotica din Coreea de Sud si le-a aratat oamenilor diferitele moduri in care robotii pot fi folositi in viitorul apropiat", a spus doctorul Oh Jun Ho.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?