X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Absolvenţii moldoveni ai Academiei Militare a Forţelor Aeriene din România au fost repartizaţi în funcţii

2 aug. 2013,, 11:12   Societate
3860 1
Foto: forter.ro
Absolvenţii moldoveni ai Academiei Militare a Forţelor Aeriene "Henri Coandă" din Braşov, România au fost repartizaţi, joi, în funcţii.

Potrivit Agenţiei "Infotag", cei nouă locotenenţi au fost repartizaţi în funcţii la Baza de aviaţie "Decebal" şi Regimentul de Rachete Antiaeriene "Dimitrie Cantemir".

Şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Vitalie Stoian, a menţionat: "Am urmărit cu atenţie reuşitele dumneavoastră academice, pe parcursul anilor de studii, şi ne-am bucurat pentru rezultatele bune pe care le-aţi obţinut".

Stoian a precizat că este recunoscător Ministerului Apărării Naţionale al României, pentru asistenta acordată Republicii Moldova în instruirea militarilor la instituţiile de învăţămînt româneşti, mai ales că Bucureştiul suportă toate cheltuielile. Tinerii locotenenţi au studiat la specialităţile aviaţie – navigant şi nenavigant.

Instruirea militarilor moldoveni în România are la bază protocolul de colaborare în domeniul învăţămîntului militar, semnat între Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Ministerul Apărării Naţionale al României, în 2000, la Braşov. În prezent în instituţiile militare de învăţămînt din România studiază 18 tineri din ţara noastră.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?