Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

N. Gherman: Acordul de liber schimb cu UE nu reprezintă un pericol privind perspectiva relațiilor comercial-economice cu Rusia (VIDEO)

1 aug. 2013,, 14:46   Societate
2793 5
Foto: elldor.info
Acordul de liber schimb cu Uniunea Europeană nu reprezintă nici un pericol în ceea ce privește perspectiva relațiilor comercial-economice dintre R. Moldova și Federația Rusă. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă de către Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Natalia Gherman, care a efectuat recent mai multe vizite în Germania, Rusia și Bruxelles.

”Îndată ce prevederele acestui Acord vor fi implementate de către R. Moldova, țara noastră va deveni un partener și mai atractiv pentru toți partenerii noștri comerciali. Vor fi reguli noi în ceea ce privește domeniul concurenței. Calitatea produselor va crește considerabil. În concluzie, relația comercial-economică nu va fi afectată negativ. R. Moldova de asemenea face parte din Acordul de comerț liber CSI și prevederele zonei de liber schimb cu UE nu intră în contradicție cu calitatea noastră de membru al Acordului de comerț liber din CSI”, a precizat Natalia Gherman.

Totodată, ministra de externe a ținut să specifice că în ajunul summetului de la Vilnius la nivel oficial nu a fost sesizat nici un șantaj din partea Federației Ruse. ”Nu am sesizat nici un element de șantaj. Din contra, colegul meu rus a manifestat interes și dorință de a continua acest dialog în forma unor consultări bilaterale sectoriale. Ceea ce a fost acceptat de mine și de delegația mea. Mai mult angajament din partea noastră ar însemna mai multă claritate în ceea ce priveste perspectivele dialogului nostru cu Federația Rusă”, a declarat Natalia Gherman.

După întrevederea de la Moscova cu omologul său, Natalia Gherman, ministrul de externe rus, Serghei Lavrov declara în cadrul unei conferințe de presă comune că Federaţia Rusă este cointeresată ca, în măsura în care R. Moldova se apropie de semnarea Acordului de asociere cu UE, să aibă loc mai multe consultaţii moldo-ruse.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?