X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Mass-media: Forțele armate turcești ‒ în stare de alertă sporită la granița cu Siria

1 aug. 2013,, 11:32   Externe
3395 0
Foto: eurasianet.org
Forţele armate ale Turciei se află în stare de alertă sporită la granița cu Siria. Cum menţionează astăzi ziarul "Milliyet", acest lucru se datorează, în special, amenințării reale pentru regiunile de frontieră ale Turciei.

Tensiunile au apărut în legătură cu luptele grele, care continuă mai mult de două săptămîni în nord-estul Siriei între kurzii din miliţia populară și militanții grupurilor extremiste, care s-au alăturat organizaţiei teroriste "Al-Qaeda". Sute de civili îşi părăsesc casele dintr-o serie de zone, care s-au transformat în cîmpuri de bătălii sîngeroase, comunică martorii.

Zilnic avioanele de vînătoare şi bombardament patrulează cîteva ore granița turco-siriană. Acestea zboară de pe aeroporturile din Turcia, inclusiv din orașul Diyarbakir, menţionează "Milliyet". Diviziile de infanterie motorizată apără bine posibilele căi de pătrundere a imigranților ilegali şi contrabandiştilor. Toate datele serviciului de spionaj se transmit imediat la Statul Major General pentru a fi descifrate și studiate.

Presa locală subliniază că în ultimele cîteva zile la Ankara de două ori s-a întrunit într-o şedinţă urgență cabinetul de miniştri condus de premierul Tayyip Erdogan cu o singură chestiune pe ordinea de zi – luarea măsurilor de securitate urgente de-a lungul întregii granițe cu Siria, care are mai mult de 900 de kilometri.

După materialele:ITAR-TASS

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?