Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Schimbări în componența conducerii Procuraturii Generale

1 aug. 2013,, 10:36   Societate
2457 0
Foto: procuratura.md
Adjunctul procurorului general al Republicii Moldova, Andrei Pîntea, ar putea fi înlocuit cu Eduard Maşnic, procurorul sectorului Buiucani, iar Eugen Rusu, viceprocurorul general, cu Iurie Garaba, preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor. Despre aceasta anunță ZdG, cu referite la unele surse din cadrul Procuraturii Generale. Totodată, în cel mai scurt timp, ar urma să fie numit un nou procuror anticorupţie, în locul interimarului Ruslan Popov.

Aceleaşi surse au precizat că, și de această dată, funcţiile în cadrul Procuraturii au fost împărţite pe criterii politice, aşa cum era şi pînă acum, deşi actuala guvernare promitea că PG nu va fi împărţită şi nu va aparţine niciunui partid politic.

La rîndul său, Andrei Pîntea susține că se confruntă pentru prima dată cu asemenea situaţii, cînd ”presa distorsionează o informaţie”. ”Nu sînt lucruri care corespund adevărului. Eu primesc asta ca atac la persoană”, a spus Andrei Pîntea, care susține că acest informaţii nu sînt altceva decît o încercare de influenţare a activităţii sale.

Procuratura Generală, deocamdată, nu a confirmat aceste informaţii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?