X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Opt suspecți, arestați în cazul asasinării jurnalistei din Malta

4 dec. 2017,, 19:00   Externe
2576 0

Opt suspecți au fost arestați în Malta, în cazul asasinării jurnalistei anticorupție Daphne Caruana Galizia.

Aceasta a fost ucisă în urmă cu aproape două luni, după ce un dispozitiv exploziv i-a spulberat mașina, relatează Reuters.

Premierul maltez Joseph Muscat a anunțat că opt suspecți au fost arestați în acest caz. Toți sînt cetățeni maltezi și majoritatea dintre ei au cazier, a precizat prim-ministrul Maltei. Anchetatorii consideră că aceștia ar fi responsabili de moartea jurnalistei anticorupție, care a condus ancheta Panama Papers în Malta. Suspecții ar fi fost urmăriți de anchetatori, înainte să fie arestați.

Premierul maltez a refuzat însă să spună dacă cei opt suspecți sînt și cei care au plănuit asasinarea juranlistei sau doar au executat acest plan.

Jurnalista și bloggerița Daphne Caruana Galizia, în vîrstă de 53 de ani, a fost asasinată în luna octombrie, după ce acuzase constant politicieni și alți oficiali maltezi de corupție.


Moartea ei a provocat o undă de șoc în Europa și a atras atenția asupra faptului că vendeta politică și criminalitatea organizată devin fenomene tot mai periculoase în Europa, notează Reuters. Sute de oameni au fost prezenți la înmormîntarea acesteia, în timp ce familia a interzis prezența oficialilor maltezi.

„Mama mea a fost asasinată pentru că a stat între statul de drept și cei care au căutat să-l încalce. Dar ea a fost, de asemenea, vizată pentru că a fost singura persoană care a făcut acest lucru. Așa se întîmplă atunci cînd instituțiile statului sînt incompetente: ultima persoană rămasă în picioare este adesea jurnalistul. Ceea ce o face prima persoană mooartă”, a scris fiul jurnalistei, într-un mesaj emoționant pe Facebook.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?