Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Un nou stat ar putea să apară pe harta lumii. Află unde

31 iul. 2013,, 12:18   Externe
4081 0
Foto: mpinteractiv.ro
Un nou stat ar putea fi format în regiunea Telangana din sudul Indiei, dacă Partidul Congresului, aflat la guvernare, îşi va anunţa sprijinul pentru această schimbare, relatează gandul.info cu referire la BBC.

Noul stat ar urma să includă 10 dintre cele 23 de districte ale statului Andhra Pradesh, inclusiv Hyderabad, al şaselea cel mai mare oraş indian. De asemenea, acesta ar număra o populaţie de 40 de milioane de persoane.

Deşi propunerea a fost făcută în urmă cu mai mulţi ani, decizia a întîrziat să apară ca urmare a protestelor celor care se opun proiectului. Cei mai mulţi se tem că o astfel de schimbare ar face ca Hyderabad, gazdă a numeroase companii din domeniul tehnologiei şi farmaceutic, să devină noua capitală a regiunii Telangana.

Decizia formării noului stat va aparţine Parlamentului Indiei, însă şi consiliul statului trebuie să adopte o rezoluţie necesară înfiinţării noii unităţi administrative, precizează sursa.

Liderii coaliţiei de guvernămînt se vor reuni în cursul zilei de marţi pentru a lua o hotărîre în acest sens.

„Acum o decizie trebuie să fie luată şi chiar asta vom face”, a declarat Digvijay Singh, liderul Partidului Congresului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?