Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Deponenţii ,,Universalbank” vor primi încă peste 9 milioane de lei

31 iul. 2013,, 12:15   Economie
2923 0
Foto: noi.md
BC ,,Universalbank”, aflat în proces de lichidare, a anunţat achitarea pentru fiecare deponent a unei noi tranşe a depozitelor persoanelor fizice în mărime de 70% din soldul depozitelor rămas după efectuarea plăţilor anterioare. În cadrul acestei tranşe vor fi achitate depozite ale persoanelor fizice în mărime de peste 9 mil. lei. Potrivit informației acordate NOI.md de surse din cadrul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), plăţile respective au devenit posibile în urma acumulării de către lichidator a resurselor financiare din valorificarea activelor băncii.

La situaţia din 17 iulie 2013, soldul depozitelor persoanelor fizice a băncii înregistrat suma de 12,93 mil. lei. După efectuarea plăţilor în cauză, vor mai rămîne de achitat 3,88 mil. lei faţă de 65 de persoane. Astfel, achitările faţă de persoanele fizice de la data retragerii licenţei vor constitui 45,31 mil. lei sau 92,13% din soldul total al depozitelor persoanelor fizice la data retragerii licenţei.

Amintim că în baza deciziei Consiliului de administrare al BNM, pe 15 februarie 2012, a fost retrasă licenţa de desfăşurare a activităţilor financiare ale “Universalbank” şi iniţiat procesul de lichidare silită. Decizia a fost luată din cauza imposibilităţii redresării situaţiei financiare a acesteia, respectării indicilor prudenţiali şi asigurarea activităţii băncii în conformitate cu legislaţia şi actele normative ale Băncii Naţionale a Moldovei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?