Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

În Moldova ar putea fi restricționată folosirea dronelor pentru filmări

29 noi. 2017,, 16:20   Societate
2293 1

Autoritățile Republicii Moldova intenționează să interzică folosirea dronelor pentru filmări în localități.

Acest fapt îl prevede un proiect de lege privind modul de utilizare a materialelor video, elaborat de Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP), notează NOI.md.

Potrivit documentului, va fi interzisă utilizarea mijloacelor video prin intermediul dronelor, aerostatelor sau altor dispozitive tehnice și/sau electronice în intravilanul localităților rurale/urbane, cu excepția utilizării acestora în scop cartografic, pentru inspectare tehnică etc. cu asigurarea unui nivel corespunzător de detaliere care să nu încalce zona rezonabilă de intimitate a persoanelor fizice.

Totodată, astfel de mijloace pot fi folosite în scop de asigurare a ordinii publice și/sau investigării unor fapte culpabile în cazul unor infracțiuni grave, deosebit de grave și excepțional de grave, în scopuri jurnalistice, artistice, culturale sau științifice în cazul unor evenimente publice, spre exemplu: concert, protest, adunare, panoramă etc., ca asistență în situații de urgență.

Este demn de remarcat faptul că proiectul de lege menționat a apărut după ce în mass-media au apărut videouri cu casele de lux ale unor oficiali și politicieni, filmate cu drone.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?