Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Cum ghiceşti sexul copilului? 10 superstiţii populare

30 iul. 2013,, 13:12   Ştiinţă şi IT
18134 0
Foto: realitatea.ro
Atunci cînd ești gravidă, poți afla ce sex are copilul tău dintr-o simplă ecografie… deși și acestea au dat greș uneori. Dar este posibil oare ca o verighetă sî îți “spună” sexul copilului tău din burtă? Dar faptul că burta este sus, este un semn că ai fată? Probabil că nu e 100% adevărat, dar este distractiv și amuzant să încerci aceste vorbe și superstiții din popor, purtate din moși strămoși, atunci cînd ești gravidă.

Studiul realizat de Eleven Bub Hub a verificat sexul copilului prin metode “din bătrîni” și peste 50% din rezultate s-au dovedit a fi corecte. Astfel, teste băbești dar vechi de cînd lumea, în cazul acestui studiu au avut următoarele rate de succes:

Testul bătăilor inimii bebelușului (rata de succes 80%): Dupa ce mergi la ecografii, stii care este pulsul bebelușului.

Folclorul traditional pe acest test spune ca atunci cand pulsul bebeului este peste 140, este fata iar daca pulsul e sub 140, este baiat. Din pacate, aceasta teorie nu ia in calcul faptul ca se mai intampla ca pulsul copilului sa mai varieze de-a lungul sarcinii.

In general, pulsul bebelusului este mic la inceput si incepe sa creasca din ce in ce mai mult pana la 9 saptamani, apoi incet incet mai scade. Atentie cu aceasta teorie intrucat daca o aplici la 9 saptamani, toti copiii ar trebui sa fie fete! Ea se aplica la diverse etape intermediare ale sarcinii, nu doar la inceput.

Testul verighetei (rata de succes 67%): Iei o verigheta si legi de ea un fir de par sau o ata subtire. Misti verigheta deasupra burtii si astepti. Observa daca verigheta se misca ca un pendul, stanga dreapta, sau circular. Daca miscarea este in cerc, este fata, daca miscarea este stanga dreapta, este baiat.

Testul burții sus sau jos (rata de succes 60%): daca este burta sus, inseamna ca ai fata, daca burta este mai jos, inseamna ca ai baiat.

Testul pepene versus minge de baschet (rata de succes 60%): Daca arati ca si cum ai inghitit un pepene verde, deci ai burta tuguiata, este fata, iar daca este o burta rotunda si uniforma, este baiat.

Testul Mama arată strălucitor cu băiat (rata de succes 54%): Arati radios? Stralucesti si infloresti ca gravida sau te umfli, arati rau? In folclor se spune ca o fata in pantece fura din stralucirea exterioara a mamei sale asa incat, daca arati nemaipomenit, ai baiat, iar daca aveai zile in trecut cand nu erai gravida si aratai mai bine, este fata.

Testul poftelor (rata de succes 50%): Daca iti e pofta de dulce, ai fata; daca iti e pofta de acru, ai baiat.

Testul metodei chinezești (rata de succes 45%): exista tabele care detecteaza sexul copilului in functie de luna cand a fost conceput si de varsta ta lunara pe care o afli din tabele ce se gasesc in siteuri de specialitate. Iti poti da seama daca este corecta, testand pe varsta lunara a parintilor tai si pe tine insati.

Testul intuitiei materne (rata de succes 45%): Ce crezi ca porti in pantece, fata sau baiat?

Testul linia neagră(rata de succes 45%): De-a lungul graviditatii, poate aparea pe burta acea linie, numita linea neagră care incepe din zona buricului pana in zona pubiana. Daca linia neagra porneste din zona pubiana pana la buric, este baiat, iar daca nu ai deloc linia neagra sau este mai scurta, este fata.

Testul tata se nîgrașă (rata de succes 36%): Daca barbatul pune pe el niste kilograme din simpatie pentru partenera gravida, se spune ca este baiat, iar daca barbatul nu se ingrasa, este fata.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?