Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Anunț a Programului de granturi pentru idei inovative Expo Live în Dubai 2020 ©

24 noi. 2017,, 13:57   Business
4362 0

Emiratele Arabe Unite, în procesul de pregătire pentru Expoziția Mondială ”Expo 2020 Dubai”, au lansat un program public de granturi Expo Live în valoare de 100 milioane USD pentru finanțarea, dezvoltarea, implementarea și promovarea proiectelor creative care vor îmbunătăți viața oamenilor, păstrând, în același timp, planeta noastră.

Expoziția Mondială este al treilea dintre cele mai mari evenimente din lume, după FIFA World Cup şi Jocurile Olimpice, cu impact economic, social şi cultural. Organizată o dată la cinci ani, pe o perioadă de șase luni, reprezintă un izvor nesecat al celor mai originale idei provenite din lumea intreagă, au provocat națiuni, industrii și antreprenori să proiecteze, creeze și să dezvolte noi concepte.

Expo 2020 Dubai se preconizează a fi unul dintre cele mai memorabile evenimente de acest gen. Cu tema sa centrală – ”Conectarea Gîndirii, Crearea viitorului” și subtemele: Oportunitate, Mobilitate și Sustenabilitate, se angajează să convoace comunitățile globale și să inspire oameni să colaboreze întru crearea unui viitor mai bun.

Oportunitatea se află în centrul dezvoltării și creşterii umane. Este vorba de aspirațiile oamenilor și implementarea lor prin educație, ocuparea forței de muncă, noi industrii, capital financiar și sisteme de guvernanță.

Mobilitatea simulează progresul prin explorarea diferitelor moduri în care mișcarea oamenilor, bunurilor și ideilor poate aduce lumea într-o legătură mai mare, precum și prin viteza și amploarea conexiunii fizice și virtuale.

Sustenabilitatea vizează respectarea și trăirea în echilibru cu planeta noastră, dezvoltarea de noi modalități de interacțiune cu habitatele noastre, descoperirea de noi resurse sau utilizarea resurselor în moduri noi, proiectarea sistemelor și a proceselor care ne ajută să existăm în limitele mediului nostru.

Expo 2020 Dubai va avea loc între 20 octombrie 2020 și 10 aprilie 2021. Aproximativ 200 de participanți (națiuni, organizații internaționale, companii, ONG-uri și universități) vor prezenta și împărtăși soluții noi și proiecte care pot îmbunătăți, dacă nu chiar transforma, viața oamenilor din întreaga lume.

În scopul angajării unui număr mai mare de participanți, Organizatorii ”Expo 2020 Dubai” au lansat un program de granturi pentru idei inovatoare-Expo Live, deschis participanților din toate țările, pentru a dezvolta soluții legale, practice și inovatoare în ceea ce privește Oportunitatea, Mobilitatea și Sustenabilitatea.

Programul de granturi pentru idei inovative Expo Live este public, deschis participării persoanelor fizice sau juridice, antreprenorilor individuali, IMM-urilor, organizațiilor sau asociațiilor, grupurilor creative sau aplicanților individuali din diferite țări. Fiecare proiect selectat va primi o finanțare pentru dezvoltare și implementare pînă la 100 000 USD.

CIE Moldexpo SA oferă aplicanților 2 posibilități de a prezenta proiectele inovative în cadrul Expo 2020 Dubai: prin participare la programul de granturi Expo Live și prin participare la selecția ideilor inovative pentru Pavilionul Republicii Moldova la Expo 2020 Dubai. Aplicarea se efectuează prin completarea Adeziunii de participare, primirea Caietului de sarcini și depunerea Cererii pe portalul Expo Live.

Aplicația este deschisă de 2 ori pe an. Termenul limită de depunere pentru anul curent este 2 decembrie 2017, pentru anul următor – 1 iunie 2018.

Solicitanții cu proiecte demonstrabile sunt invitați să se înregistreze pe site și să prezinte un scurt rezumat care să explice proiectul inovativ și problemele pe care le rezolvă.

Contactele persoanei responsabile din partea C.I.E. ”Moldexpo” S.A: Natalia Ivanov, manager proiect, Tel +373 22 810 407, email:ivanov@moldexpo.md

Pentru informații suplimentare despre Programul de granturi Expo Live le găsiți accesînd site. Informații despre modul de aplicare le găsiți aici

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?