X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Istoria unui succes trăit în pași de dans (FOTO/VIDEO)

26 noi. 2017,, 10:00   Societate
19586 0

După 7 ani petrecuți în ritm de rumba, competiții, multă muncă și o iubire trăită în tăcere, moldoveanca Anna Matus, campioană mondială la dans latin în 2017, se poate considera un om împlinit.

Dansatoarea și-a împlinit visul cel de a deveni campioana mondială, vis dezvăluit într-un interviu încă în 2011, cînd lua decizia de a păși pe calea spre succes alături de noul său partener de dans, Gabrielle Goffredo, originar din Italia.

Anna Matus este pasionată de dans încă de mică, cînd încă fiind elevă a organizat o trupă de dans formată din colege de școală. Cînd ea avea 13 ani, părinții au decis să o dea la clubul de dans sportiv „Codreanca”, unde a și început istoria ei de succes.

Dorința de a-și face părinții mîndri de ea


De mică își dorea să își facă părinții să se simtă mîndri de ea, dorință care i-a dat puteri de a face față orelor de antrenamente, care au evidențiat-o printre dansatori. Peste ani, pasiunea pentru dans a transformat-o într-o persoană puternică care știe foarte bine ce își dorește să obțină de la viață.

„După un concert în care au evoluat un grup de dansatori, mi-am spus că vreau să ajung o persoană importantă. Atunci mi-am promis că numele Matus va fi cunoscut, şi am reuşit!”, mărturisea Anna într-un interviu în 2011.

Pentru ea dansul înseamnă totul, este sensul vieții, iar pe scenă ea se simte cu adevărat fericită.

În spatele succesului, se ascund cîte şase-şapte ore de antrenamente zilnice. Deși viața îi este legată de Italia, totuși nu a renunțat în niciun moment să își reprezinte țara la toate campionatele mondiale și să spună cu mîndrie că este din Republica Moldova.

Noul partener de dans i-a schimbat viața în întregime

De șapte ani, partener de dans pentru Anna este Gabrielle Goffredo, dansatorul alături de care a înregistrat numeroase victorii. În septembrie 2017, aceștia au cîștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de Dans Latin, care s-a desfăşurat în oraşul Chengdu, China. Aceștia au concurat cu 74 de echipe din întreaga lume.

În luna iulie 2016, perechea de dansatori a cucerit medalia de aur la Campionatul European de Dans Latin, desfășurat în orașul Rimini, Italia, la care au participat 71 de perechide dansatori din mai multe țări europene.

În luna noiembrie a anului trecut, Anna Matus și Gabriele Goffredo au reușit să se claseze pe primul loc la categoria latino la Campionatul Mondial de Dans.

Totodată, ei au primit, în luna aprilie 2016, titlul „sportivii lunii” din partea Asociației Internaționale a Jocurilor Mondiale, pentru performanțele obținute pe parcursul lunii martie, cînd au cîștigat pentru prima dată WDSG Grand Slam în programul latino-american, desfășurat la Helsinki, dar și titlul de campioni mondiali la dans sportiv în anul 2015.

Iar recent perechea de dansatori a înregistrat o nouă performanță istorică, cîștigînd cel de-al treilea trofeu la Campionatul Mondial de Dans Latin 2017 desfășurat la Schwechat, Austria, unde Gabriele i-a cerut mîna Annei.

„Te iubesc, mi-ai salvat viața, știi asta. De aceea, voi vorbi în italiană…Vreau să te rog să îmi fii soție”, i-a spus Gabriele, vădit emoționat.

Cererea a fost urmată de lacrimi, emoții, dar și de un „da” răspicat din partea Annei.

„Cu adevărat, sînt șocată, am rămas fără cuvinte. Îl iubesc mai mult decît orice în viața asta. Așa că sînt gata să fac pentru el totul, să fiu cu el pentru tot restul vieții”, a declarat Anna într-un interviu acordat presei imediat după cererea în căsătorie.

Pentru a-și vedea visul realizat, Anna a făcut numeroase sacrificii, a plecat departe de casă, a părăsit familia, prietenii, dar și țara în care s-a născut. A plecat departe de casă pentru a-și urma visul, dar a evoluat în toate competițiile doar pentru Moldova, iar asta doar pentru a-și face țara și părinții să se mîndrească cu ea.

Dacă vrei să fii protagonistul campaniei noastre și să scoți din anonimat lucrurile frumoase sau istoria ta irepetabilă, te îndemnăm să trimiți un mesaj pe adresa electronică a portalului de știri NOI.md: info@noi.md.

Iar noi, în fiecare zi de duminică, te invităm să citești file din istoria unor moldoveni, adevărați urmași ai lui Ștefan.

Alte reportaje din proiectul ”Moldovenii care scriu istoria” puteți găsi aici.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?