Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Prognoza creșterii economice pînă în 2020

22 noi. 2017,, 16:50   Economie
2354 0

Guvernul Moldovei prognozează o creștere economică medie anuală de 3,7% pînă în 2020. Astfel, autoritățile estimează că creșterea produsului intern brut al țării în 2018 va fi de 3%, iar în următorii doi ani – de 4%.

Această previziune a indicatorilor macroeconomici, realizată de Ministerul Economiei și Infrastructurii și coordonată cu Fondul Monetar Internațional, a fost luată în considerare de Ministerul Finanțelor la elaborarea proiectului de lege privind bugetul de stat pentru anul 2018, aprobat luni de Cabinetul de Miniștri, informează NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, la baza acestei creşteri vor sta următoarele premise: îmbunătăţirea contextului economico-financiar la nivel mondial; promovarea mai intensă a exporturilor pe piața UE; dezvoltarea şi susţinerea întreprinderilor din sectorul privat din partea statului; dezvoltarea sectorului real al economiei, inclusiv prin atragerea investiţiilor străine directe în economia naţională; promovarea unei politici fiscale prudente şi implementarea reformelor menite să reducă cheltuielile publice ineficiente; asigurarea stabilităţii financiare prin menţinerea ratei inflaţiei la nivel admisibil şi stabilităţii cursului de schimb etc.

Factorul important ce va contribui la creşterea economiei naţionale va fi majorarea investiţiilor ca sursă principală de creştere economică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?